Verslag zomermeeting 2015

0

Zomermeeting op Camping “Op hoop van Zegen” in Noordwijkerhout

Verslag van Victor
Eindelijk was het zover. De meeting kon beginnen. Al vorig jaar waren we op strooptocht gegaan langs een aantal campings langs de kust. Omdat het leuker lijkt om elke keer in een andere omgeving te vertoeven. Tussen Schoorl en Kijkduin wilde geen enkele campingbeheerder een veld reserveren voor ons. Ook omdat we nogal wat noten op onze zang hebben. Huisdieren, kampvuur en een veld voor ons alleen. Uiteindelijk, zo’n beetje in onze eigen achtertuin, konden we terecht op camping “Op Hoop van Zegen” in Noordwijkerhout. We hadden dus gewoon niet goed genoeg gezocht!

Hoe dichter eind juni naderde des te vaker keek Corry op buienradar, want het slagen van de meeting is uiteraard ook afhankelijk van het weer. Zeker nu de mensen van Scheepsfolk zouden komen om op te treden was het belangrijk dat het weer een beetje mee zou werken. Er werden afspraken gemaakt met de camping, waar mocht het kampvuur komen en de benodigde houtjes werden gezaagd.

De bollenstreek had niet meer de kleurenpracht van het voorjaar, maar in de omgeving was er genoeg om te bekijken. De Kagerplassen, het strand, het bos aan de overkant van de camping en de duinen. De meeste deelnemers hebben zich uitstekend vermaakt.

Zaterdag was het nog even spannend, of Scheepsfolk wel op tijd zou zijn, want rond Akersloot was een oponthoud van dik 2 uur in verband met een verkeersongeval. Maar alles kwam goed, de barbecues deden het voortreffelijk, de sfeer was geweldig en het weer ook. Na de eterij en de afwas konden we genieten van de muziek die Scheepsfolk voor ons ten gehore bracht. Een goede keus van Corry om hen uit te nodigen voor het weekend. In Acquoi hadden we gitaarspel van Chris dat al voor een goede sfeer zorgde, nu met Scheepsfolk was het helemaal af! Ook omdat er geen sprake was van geluidsversterkers zat iedereen met zoveel aandacht naar de geïmproviseerde bühne te kijken, dat de drankvoorziening in het gedrang kwam. Een zeer gecontroleerd kampvuur verwarmde de diehards die tot in de kleine uurtjes om het vuur bleven zitten.

De zondagochtend werd door velen gebruikt om weer een beetje bij te komen, maar er waren ook vroege vogels die er op de fiets op uittrokken. En zo was het tijdstip van afscheid nemen al snel daar, ook al plakte een enkeling er nog een dagje aan vast.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat Corry blij was met de goede afloop en de mooie opkomst, met een zestal vaste klantjes, maar ook een aantal “nieuwelingen” die het hopelijk uitstekend naar de zin hebben gehad. Corry bedankt voor de organisatie, het was af!

Hartelijke groet, Victor

 

Impressie van de meeting op Camping “op Hoop van Zegen” in Noordwijkerhout

Comments are closed.