Verslag meeting 2012

0

Allereerste Buscamperclub meeting op minicamping “Op de Heuvelrug” in Leersum

Verslag van Marja

Zo…… eindelijk was het dan zover.

Voor de zomer was het al besproken. In het weekend van 6 en 7 oktober zou er een buscamperclub bijeen komen die elkaar nog nooit gezien had. (Althans op een enkeling na dan). Je kunt wel zeggen we gingen op blind date (om met de woorden van Gwen te spreken).

Corry en Victor hadden het voorwerk gedaan, zoals het zoeken naar een geschikte locatie en natuurlijk het kwartier maken.

De dag zelf was begonnen met gietende regen, maar toen we arriveerden was het gelukkig droog, begon de lucht te breken en kwam er warempel nog een blauwe lucht met een heerlijk warm zonnetje voor de dag.

De een na de andere buscamper druppelde die bewuste zaterdag binnen en uiteindelijk was de “date” niet meer ” blind” maar keken we elkaar recht in de ogen en hadden we de handen van een ieder geschud. Wat hadden ze een leuk clubje bij elkaar gebracht: 6 camperbusjes met equipe, geweldig!

Het aftasten begon natuurlijk bij het bewonderen van elkaars camper en hoe iets er uit zag en wat voor idee de ander daar over had. Het was een leuk gezicht, elke keer dook er een groepje een andere buscamper binnen om het een en ander eens goed te bekijken. De zoon en schoondochter van Tijmen en Marja waren ook dusdanig nieuwsgierig dat ze ook even zijn komen kijken. Tegelijkertijd hadden ze wat hout meegenomen voor een kampvuur.

De zon bleef, dus nadat we iets gedronken hadden konden we toch nog buiten de bbq’s aansteken. Het alternatief zou zijn in de stal van de boer, maar daar hebben we gelukkig geen gebruik van hoeven maken. Buiten is en blijft natuurlijk het allerleukst. Ieder had zijn eigen eten en drinken mee genomen en wat bij zijn of haar dieet paste en onder het eten werd het ijs verder gebroken, voor zover we van ijs kunnen spreken natuurlijk. Het voelde alsof we elkaar al enige tijd geleden hadden leren kennen.

Zo, na het eten, even de kabouters aan het werk zetten om de boel op te ruimen en Victor was al druk in de weer om het vuur aan te steken. De zon werd moe en kroop al in haar nestje dus dan is een vuurtje heerlijk om bij te gaan zitten, zeker zo begin oktober.

Gré en Lowie dachten in eerste instantie dat het te koud zou worden, maar ook zij bleven lekker om het vuur zitten, en zo genoten we van een heerlijke herfstavond met een wijntje of een ander lekker drankje.

En zoals het bij een nieuw te vormen groep hoort, werd er ’s-avonds een 2e voorstel ronde gedaan. Zo kon iedereen vertellen wat hij op dat moment kwijt wilde en als er vragen waren werden die open en eerlijk beantwoord. Het was reuze gezellig. Gwen en Michael hadden voor spekjes gezorgd om ze als marshmallows te roosteren.

En zo lekker kletsend en drinkend werd het snel middernacht. Toch wel wat moe en ietwat koud aan de achterkant zochten we allemaal ons warme bed op.

Zondagmorgen begon ietwat vochtig en mistig, maar al snel begon de zon zich er weer mee te bemoeien en werd het heerlijk weer. Bij de koffie had Carla er voor gezorgd dat er lekkere gevulde speculaas was en Gwen en Michael hadden overheerlijke stroopwafels meegebracht.

We hebben even de koppen bijeen gestoken en met elkaar besproken dat we een buscamper vriendenclubje willen zijn, een BCC (net als in de e-mail) zoals Gerard opperde. Carina heeft al een soortgelijke club voor alleenstaanden in België en daarvoor heeft ze al een website ontworpen. Afgesproken wordt dat wij, tot wij zelf een website hebben, een plekje krijgen op haar website zodat het voorlopig kosteloos is of dat in ieder geval de kosten heel erg laag blijven.

Op deze site kunnen we ideeën uitwisselen of vragen aan elkaar stellen. Ook is het mogelijk om te vragen of iemand zin heeft een weekendje mee te gaan zodat je met een paar de reis onderneemt of dat we iets centraal inkopen omdat de prijs dan laag blijft, bedenk het maar en het zou eventueel kunnen.

We werken dat met elkaar nog even uit. Maar hoog in het vaandel staat gezelligheid met elkaar en de kosten zo laag mogelijk. Het lijkt de reclame wel High service Low prices hahahahahaha.

Wel voor dit weekend was het leuk geweest. We bedanken Victor en Corry voor de aanzet van deze BCC en zien uit naar het volgende uitje met elkaar dat naar alle waarschijnlijkheid in het eerste volle weekend van juli 2013 plaats zal gaan vinden. Maar daarover bestaat nog geen zekerheid. We zullen eerst op zoek moeten naar een locatie waar we op een veld bij elkaar kunnen staan, met een binnen accommodatie voor het geval we slecht weer hebben. En waar we mogen barbequen en een kampvuurtje mogen maken.

Dussss….. mocht je een leuke plek vinden geef dat dan even aan Corry en Victor door. Wel, tot de volgende keer.

Groetjes,
Marja

 

Impressie van de meeting op minicamping “Op de Heuvelrug” in Leersum

Comments are closed.