Verslag zomermeeting 2014

0

Zomermeeting op minicamping “Lagewald” in Groesbeek

Verslag van Marianne en Anneke

Op vrijdag 27 Juni 2014 werd de 3e meeting van de Buscamperclub NL in Groesbeek gehouden. We rijden de lange oprijlaan van camping Lagewald op en zien daar allerlei buscampers staan, we worden meteen heel hartelijk welkom geheten door Corry. Als we dan nog onze watertank willen vullen komt er hulp als we zitten te stuntelen bij de waterkraan. Dan staan we op ons plekje en blijkt dat de stroom het niet doet en ja hoor, ook dan meteen is er bereidwillige hulp (het lijkt wel of we het erom doen). Al vlug lopen we langs de verschillende campers en maken met de bewoners contact en bekijken we graag hoe alles van binnen er uitziet. Ook onze bus wordt van binnen en van buiten bekeken.

Dan worden in het midden van het grote grasveld tafeltjes en stoeltjes aangeschoven en wordt de kring steeds groter, terwijl iedereen gezellig met elkaar praat en een drankje nuttigt. Chips en worstjes gaan rond en zelfs Limburgse Vlaai. Annie en Patrick uit België houden goed stand in deze overmacht aan Nederlanders.

’s Avonds zitten we met zijn allen rondom een knapperig kampvuur. Het ziet er vakkundig uit, je kunt zien dat dit vaker gedaan wordt. Het is wel wat koud en dan gaat het ook nog miezeren, dus zoekt ieder na verloop van tijd zijn eigen bus op.

Op zaterdag is iedereen vrij in zijn doen en laten, daar is door de organisatie bewust voor gekozen. Zo maken meerdere mensen een fijne fietstocht in de omgeving, anderen gaan wandelen, gaan Groesbeek in of blijven gezellig bij de camper. Wij gaan voor een mooie wandeling en komen uit in Kranenburg bij de Bäckerei en nemen daar natuurlijk koffie met gebak.

Bij terugkomst zijn nog enkele nieuwe buscamperaars aangekomen. Er worden weer businterieurs bij elkaar bewonderd en leuke adresjes en tips uitgewisseld. Zaterdagavond is er de gezamelijke barbecue waarbij een gezellige kring ontstaat op het grasveld. Na de barbecue schuiven we wat later bij het kampvuur aan. De drank vloeit lekker en beschaafd en dat maakt de stembanden los. Het ene lied na het andere klinkt rond. Het is (ouderwets) gezellig zo, wij zelf houden het vol tot 24.00 uur maar een half uurtje later heeft iedereen toch zijn warme bedje opgezocht.

Zondagochtend nemen de meesten rustig de tijd om te ontbijten en nog wat rond te kijken bij elkaar. Het is dan ook nog heerlijk weer, het zonnetje schijnt zodat we lekker buiten kunnen zitten. Corry en Victor maken nog van elke bus een foto met de eigenaars ervoor.

Zo met en met vertrekt de ene na de andere bus en dat is grappig om te zien. Ook wij gaan weer huiswaarts. Voor ons was het een leuk weekend met leuke contacten en waarbij we ook nog heel veel geluk hadden met het weer. Dus wie weet, tot volgend jaar.

De mini-camping, was prima, ruim en netjes. En de eigenaars waren zeer gastvrij. Corry en Victor bedankt voor de organisatie.

Groeten van Marianne en Anneke

 

Impressie van de meeting op minicamping “Lagewald” in Groesbeek

Comments are closed.