Verslag zomermeeting 2013

0

Zomermeeting op camping “De Lappenheide” in Acquoy

Verslag van Irene

Voor de tweede keer alweer heeft de BCC haar jaarlijkse meeting gehad. Mensen, mensen, wat was dát gezellig! Met een overweldigende opkomst – het veld barstte bijna uit zijn voegen en sommige mensen moesten uitwijken naar een veldje ernaast – hebben we op boerencamping De Lappenheide in Acquoy een onvergetelijk weekend beleefd. En het weer werkte mee alsof er nooit van een Siberisch voorjaar sprake was geweest.

Corry en Victor hadden weer een perfect plekje gevonden: een mooie en bijzonder goed verzorgde camping midden in de Betuwe, aan de Linge. Op een steenworp afstand van de aantrekkelijke glasblazersstad Leerdam.

Op een stralende eerste vrijdag in juli kwam om de zoveel tijd een buscamper het terrein oprijden. De nieuwkomers installeerden zich en maakten een rondje langs de al aanwezige gasten. Dat kon behoorlijk uitlopen. Want uiteraard kijk je bij iedereen even naar binnen en dan ontwikkelt zich zo een gesprek. Je ziet iets waar je nog niet opgekomen was, of je bespreekt de nieuwste omvormers of ideale handdoekenhaakjes en voor je het weet sta je een half uur te kletsen.

’s Avonds vormde zich een grote kring rond het kampvuurje. Hetgeen best bijzonder mag heten, heb ik me laten vertellen. Want buscamperaars zijn behoorlijk individualistisch ingesteld. Ik dacht altijd dat het aan mij lag maar het ligt dus aan mijn bus… Of we nou zo individualistisch zijn of niet, het was een geanimeerde avond en niet ver na middernacht lag iedereen tevreden op één oor.

Zaterdag was het goed ontwaken in een opnieuw stralende zon. Overdag ging iedereen zijn eigen gang. De een klom op de fiets en verkende de schitterende omgeving, tenslotte waren we in de Betuwe. Sommigen lieten de zon zijn weldadige werk doen, anderen lazen in de schaduw een boek, gingen een eind wandelen of knoopten een praatje aan met de buren. Of je ging even lekker winkelen in Leerdam. Leuk winkel- centrum hebben ze daar!

En ’s avonds was er BBQ. En ik kan jullie verzekeren: de best georganiseerde BBQ is een niet-georganiseerde BBQ. Want tafels waren aanwezig, iedereen heeft wel een rooster, een stoel en bovendien neem je zelf eten en drinken mee. Dan eet je precies naar eigen voorkeur en eventueel dieetvoorschriften en je drankje sluit ook wonderwel aan bij je eigen smaak. En na afloop – zoeffff – is zo’n BBQ in een oogwenk opgeruimd. Kaboutertjes? Welnee, iedereen neemt gewoon zijn eigen gedoetje weer mee en klaar is Kees.

Maar ook zo’n allerbest georganiseerde BBQ kan opschrikken door malheur. Het tafeltje, dat diende als verhoging om een mooie overzichtsfoto te maken, was niet bestand tegen het gewicht van de fotograaf. Het resultaat waren twee geschaafde benen. En dan blijkt er in zo’n groot gezelschap altijd wel iemand te zijn met een EHBO-diploma of een opleiding verpleegkundige. Een paar adviezen verder en een onzichtbare pleisterspray zoals voetballers ook gebruiken en…… hopla: Victor was weer geheel de oude. Na de BBQ was er gitaarspel van Christ en gezang van de rest van het gezelschap. Ik had mijn bedje al opgezocht en hoorde het vanuit de verte in mijn auto. Prettiger in slaap vallen is moeilijk denkbaar.

Zondagochtend werd er door Gwen een beloofde kookdemonstratie met de wonderpan gegeven. Een aantal van ons heeft kunnen smullen van de door haar gebakken kruidkoek. En passant werd door een paar handige mannen ook een trapje, dat defect was geraakt tijdens de rit naar de Lappenheide, gerepareerd. Evenals een onwillige schuifdeur en de handrem van een vouwfiets. Bijzonder dat een zo uiteenlopend gezelschap, verbonden door niets meer dan de gemeenschappelijk interesse in het verschijnsel buscamper, het zó gemakkelijk zó gezellig kan hebben. Verbondenheid in ongebondenheid, een mooie gedachte. Deze jaarlijkse BCC-meeting kan zo maar een traditie worden.

In de loop van de dag vertrok de een na de andere bus. Even afscheid nemen, een welgemeend ‘Tot ziens!’ en daar vertrok weer een bus.

Een hartelijke groet en tot ziens,
Irene

Impressie van de meeting op camping “De Lappenheide” in Acquoy

Comments are closed.